Antalya Havadis

Restoranının elektriğini 500 yıllık su değirmeniyle üretiyor

ANTALYA’NIN AKSEKİ İLÇESİNDE BULUNAN 500 YILLIK TARİHİ SU DEĞİRMENİNDE UN YERİNE ELEKTRİK ÜRETİLİYOR.

Restoranının elektriğini 500 yıllık su değirmeniyle üretiyor
57 views
18 Kasım 2020 - 10:30

Antalya’nın Akseki ilçesinde bulunan 500 yıllık tarihi su değirmeninde un yerine elektrik üretiliyor.

Akseki’nin Murtiçi yerleşim yeri yakınlarında bulunan 500 yıllık tarihi su değirmeni 25 yıldır 200 volt elektrik üretiyor. 500 yıllık tarihi su değirmenini kiralayıp restorana dönüştüren işletmeci Mehmet Dönmez, burada kurduğu küçük santral ile kendi elektriğini kendisi üretiyor. Dönmez, restoranın elektrik ihtiyacını bu değirmenden sağlıyor.

Tarihi değirmeni 25 yıl önce restoranda çeviren Mehmet Dönmez, elektrik üretmek için bir kilometre ileriden getirdiği su ile elektrik ürettiğini ve restoranın elektrik ihtiyacını karşıladığını söyledi.

Tarihi su değirmeninin geçmişinin 500 yıla dayandığını söyleyen Dönmez, “Eskiden Yörükler yaylaya giderlerken, tahıllarını öğütüp, un yaptırıyorlardı. Şimdi ise restoran olarak işletiyorum. 200 volt elektrik üretiyorum. 20 lamba ve iki buzdolabını rahatlıkla işletebiliyor ve ihtiyacımızı karşılıyor” dedi.

REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.